ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

                ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

 

Γεννήθηκα στις  7 Φεβρουαρίου 1959 στα Χανιά της Κρήτης.

Το 1980 πήρα το πτυχίο μου από το Μαθηματικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τον Απρίλιο του 1981 διορίστηκα ως Επιστημονική Συνεργάτιδα στην έδρα «Μαθηματικά για Φυσικούς», του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, με διευθυντή τον καθηγητή κ. Ε. Κ. Υφαντή.

Τον Οκτώβριο του 1989 έγινα Διδάκτωρ του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εκπόνηση της Διδακτορικής της Διατριβής, με θέμα « Μελέτη των ριζών μικτών συναρτήσεων Bessel»,  έγινε με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Ε. Κ. Υφαντή και μέλη της τριμελούς επιτροπής, τους καθηγητές  κκ. Π. Δ. Σιαφαρίκα και  Γ. Δάσιο.

Τον Μάιο του 1991 εντάχθηκα, κατόπιν εκλογής, στην βαθμίδα του Λέκτορα στο Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και τον Ιούνιο του 1994, κατόπιν κρίσεως, μονιμοποιήθηκα στη βαθμίδα του Λέκτορα.

Τον Ιούνιο του 1996, κατόπιν εκλογής, διορίστηκα στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών .

Τον Ιούνιο του 2008, κατόπιν εκλογής, διορίστηκα στη Βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Μαθηματικών, την οποία κατέχω έως και σήμερα.

Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα είναι οι Διαφορικές Εξισώσεις και οι Εφαρμογές αυτών, οι Ειδικές Συναρτήσεις και τα Ορθογώνια Πολυώνυμα.

Από το 1991 έως και σήμερα, διδάσκω προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, κυρίως στο Τμήμα Μαθηματικών.

Έχω λάβει μέρος με ανακοίνωση εργασιών, σε Επιστημονικά Συνέδρια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ήμουν μέλος της οργανωτικής Επιτροπής τριών διεθνών συνεδρίων, που έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το 1999, το 2002 και το 2012, καθώς και δύο Πανελληνίων Συνεδρίων Μαθηματικής Ανάλυσης, το 1994 και το 2012 . Έχω συμμετάσχει σε διάφορες επιτροπές του Τμήματος, μετά από πρόταση των εκάστοτε προέδρων αυτού. Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014 έως και σήμερα έχω εκλεγεί στη θέση της  Διευθύντριας Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος «Μαθηματικά και Σύγχρονες Εφαρμογές». Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014 έως και σήμερα, ως διευθύντρια του Σπουδαστηρίου του Τμήματος Μαθηματικών , «Σπουδαστήριο  Διαφορικών εξισώσεων και εφαρμογών : Π. Σιαφαρίκας», διοργανώνω κάθε έτος ημερίδα με θέμα «Διαφορικές Εξισώσεις και Εφαρμογές» για εξοικείωση των φοιτητών, στις εφαρμογές των Διαφορικών Εξισώσεων.

Από το 1980 είμαι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.).